Project Details

Date
16 juli, 2015
Client
Mandala
Skills
Mandalatolkningar

Project Description

Vad är en Mandala och hur används den

En mandala är en cirkel med en eller flera symboler och mönster som är ritade organiserat eller oorganiserat, med eller utan ett synligt center och/ eller mönster. En Mandala är en urgammal och universell symbol som bland annat visar på föreningen av det universella och det gemensamma inom oss, men en mandala är också mycket mer än bara en enkel form.

En mandala representerar helheten och kan ses som en modell för den organiserade strukturen av livet självt – ett kosmiskt diagram som påminner oss om vår relation till det oändliga och världarna som sträcker sig både bortom och inom våra kroppar och sinnen.

En mandala som du eller jag skapar med papper, penna och färg på ett otvunget och lekande sätt visar på det som vårt undermedvetna – vår intuition – vår själ vill förmedla till oss så att vi ska kunna se, tolka och förstå vad det är vi behöver arbeta med i vårt liv just nu för att kunna åstadkomma och göra allt det vi vill och önskar. Att rita och måla en mandala är ett av de bästa verktyg jag vet för att få hjälp att lösa rädslor och få reda på vad som är viktigt att se och förstå just nu.

Genom att tolka den bild som du har målat i alla dess aspekter, det vill säga när det gäller allt från färger, symboler och bilder kombinerat med var du har placerat de olika bilderna och färgerna inom cirkeln, kan man oftast väldigt enkelt se vad det är som behövs för att komma vidare eller helt enkelt få en förståelse av var någonstans i livet du befinner dig. Man skulle kunna se det som ett sätt att kommunicera med sitt undermedvetna.

En mandala representerar i sig både den enhet och den helhet som vi alla längtar efter och strävar emot. Vi kan se mandalan som en behållare för allt det som är nödvändigt just nu och den kunskap vi behöver för att fortsätta utvecklas mot det högsta och bästa.

Symboler för mandalan kan man hitta över hela världen och de äldsta har hittats på stentavlor och i hällristningar. Den mest framträdande symbolen är ”The Flower of Life” – ”Livets Blomma” som man kan se som livet självt, det vill säga hela universums ursprung och alla de grundläggande sambanden i vår natur och i våra liv.

Beställ din personliga mandalatolkning

Att göra en mandala, själv eller tillsammans med andra är riktigt, riktigt roligt. Att skapa, oavsett vad det är, är både rogivande och stimulerande.

Det som jag ser som det bästa med just att skapa en eller flera mandala är att det inte handlar om att skapa en vacker bild, utan här handlar det om att göra något – vad som helst, hur stora eller små bilder som helst, hur mycket eller lite färg som helst, hur många eller få symboler som helst. Man skapar helt efter vad man KÄNNER att man vill rita eller måla – oavsett om de så bara är en streckgubbe! Man kan alltså fylla cirkeln eller inte… Det är HELT upp till dig vad det blir och inte blir. Det är ju just det som tolkas – att man målar vad som helst. Figurativt eller inte spelar ingen roll!

Gör så här:

  1. Ladda ner mandala-mallen som du hittar på ordersidan och skriv ut den eller också kan du ta ett vitt A4 ark och rita en så stor cirkel som du kan få plats med. Enkelt är att använda en mat-tallrik som mall.
  2. Ta fram pennor, kritor, vattenfärg, akrylfärg, oljefärg, tuschpennor – det du vill måla och rita med.
  3. Börja skapa. Sluta när du tycker att det är klart och du känner dig nöjd.
  4. Ta nu och titta på din färdiga mandala på lite avstånd. Bestäm dig för vad som är upp respektive ner. Markera “upp” utanför mandalans cirkel så att jag vet hur du ser på den när jag ska tolka den.
  5. Skriv ditt namn, datum och mailadress någonstans på papperet utanför mandalan.
  6. Nu kan du göra på två sätt. Antingen fotar du av eller scannar in din mandala och skickar till mig på mailen, eller också lägger du din mandala i ett A4-kuvert och skickar med vanlig post till mig. Dett är det bästa alternativet då fotade objekt ofta blir missvisande på dataskärmen. Om du väljer att posta mandalan till mig kommer du att få tillbaka den när tolkningen är klar.
  7. När jag har fått din mandala, på ett eller annat sätt, så kommer jag att tolka den. Det är ett intensivt arbete som brukar ta 5-6 timmar. När själva grundtolkningen är klar spelar jag allting på en ljudfil, ca 1-2 timmar långt samtal om dig och vad ditt undermedvetna – din själ, vill att du ska vara medveten om just nu. När allt är klart mailar eller skickar jag inspelningen till dig.
  8. Räkna med en till tre veckors leveranstid efter att jag har fått din mandala. I bekräftelse-mailet kommer jag att tala om när du kan förvänta dig inspelningen.

Nyfiken på hur en mandala tolkning kan se ut?

Mandala_Maria

Maria – Mandalatolkning

Jag har gjort en utskrift av en Mandalatolkning som jag gjorde våren 2014. Klicka på bilden nedan så kan du läsa den i sin helhet och få en bild av hur tolkningarna utformas.