Nostrae Vitae

det VACKRA livet – om det vi TROR och HOPPAS

Vår Akilleshäl – allt det vi tror och hoppas…

Det låter förkastligt och helt uppåt väggarna… att det vi tror och hoppas skulle vara det som orsakar allt elände… Tro och hopp är väl det sista som lämnar oss. Det är den livboj som vi krampaktigt håller oss fast i och vägrar att släppa… Om jag säger att i stort sett allt det vi tror är fel och att det mesta som vi hoppas på är dömt att misslyckas och att jag faktiskt också kan visa att det förhåller sig så, vad säger du då? Förmodligen att jag har en skruv lös, eller något i den stilen…

Men det är faktiskt sant. Det mesta vi tror på är baserat på gammal, förlegad kunskap som inte fungerar längre och när vi säger att vi ”hoppas” att det kommer att gå bra, eller något i den stilen, så säger vi – utan att vi är medvetna om det, att vi inte tror på det. Vi hoppas ju bara…

Dessa tankar och många, många fler utforskar vi tillsammans under en helg i höst. Var med du också och ta dig an ditt livs största utmaning.

en NY tid kräver ett NYTT sätt att tänka

  • Vad krävs för att vi ska få till stånd den vackra värld vi alla drömmer om?
  • Vad är det som orsakar att det många gånger känns som om man tar ett steg fram och två tillbaka?
  • Hur påverkar det våra känslor och våra liv?
  • Vilka utmaningar ställs vi inför?
  • Vad kan vi göra nu för sedan?
  • Finns det något du kan göra?
  • Spelar det någon roll?
  • Är det ens möjligt?
  • Är det någon idé?

Våga vara den förändring du ser!
Allt handlar om att utveckla ett nytt medvetande och en ny medvetenhet om den värld vi lever i, om hur allting hänger ihop och varför vi inte lyckas skapa den omställning och “resilience” – vi alla söker och önskar.

 

Nostrae Vitae • Utbildning: Ny TID - nytt liv

”We are the heros of our time, but we’re dancing with the demons in our minds” Heroes med Måns Zelmerlöv i ESC 2015

Vi är nycklarna till vår framtid

Vår tids hjältar och alla som genom sin roll i livet och i samhället har de allra bästa förutsättningarna att både kunna se och skapa nya vägar för allas vår framtid är just du och jag – vi alla tillsammans.

Det handlar om att hitta nya vägar som inte bara kommer att gynna samhället och jorden i stort, utan även dig. Ja – framförallt dig. För mår du bra, blir allt runt dig också bra. Det handlar om att skapa en ny modell – en helt ny manual för ditt och vårt framtida liv, där du tar ansvar för just dig och hela den enorma möjlighet du har att skapa och leva det liv du drömmer om och önskar.

Missa inte tillfället att styra skapandet av din och vår nya morgondag! Ta kontrollen över ditt liv!

En ny agenda för din och vår framtid – liv i balans

Genom samtalet tar vi oss från dåtid till framtid via nutid och pratar om varför vi och världen befinner oss där vi befinner oss just nu – på randen till totalt kaos med ett liv som många gånger känns helt omöjligt att leva. Det primära syftet med våra samtal är att gemensamt skapa peronliga och kollektiva manualer som ger dig och oss riktlinjer för en ny framtid och hjälper oss hitta vägen igenom den tid av omvälvningar, strömningar och förändringar som sveper över världen och genom våra liv just nu.

Vi kan inte längre hålla fast vid system som inte fungerar och vi kan inte stoppa huvudet i sanden och låtsas att våra liv och världen är som de ska – vi måste agera nu.

Känslor som länge legat dolda hos mänskligheten har brutit igenom ytan och i takt med den medvetande förändring som är följden av detta, slutar mycket av det som vi ser som vår grundtrygghet att fungera. Allt i våra liv vänds upp och ner och oron och rädslan för det okända blir överväldigande.

Vi tappar fotfästet och försöker hålla kvar det som var, i tron att det som alltid har fungerat ska fortsätta att fungera på samma sätt – alltid och omedvetet springer vi runt i cirklar som bara blir djupare och djupare för varje varv… Bildligt talat gräver vi vår egen grav.

För att klara av att leva och utvecklas i denna omvälvande tid och för att så småningom komma fram till ett nytt sätt att strukturera en tillvaro som fungerar, måste vi medvetet anpassa oss till till livets ständiga förändringar nu.

Var med och forma morgondagens mall och manual för ditt och andras framtida liv!

Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi, steg för steg, skapa nya förutsättningar för våra liv. Förutsättningar som kommer att genomsyra allt och skapa ett samhälle som baseras på livets främsta grundvalar – ett liv i gemenskap, glädje och respekt, som bottnar i kärlek, tillit och balans.

Var och en för sig och tillsammans bygger vi upp en ny framtid,  inte bara för oss, utan också för allt och alla.


Om förändring

Världen idag står mitt i en tid av omvälvande förändringar. Det är förändringar som påverkar själva grundvalarna till allt det som vi kallar liv – allt från vårt sätt att tänka och agera till de ”normala” rytmerna på jorden. Men vad är det egentligen som styr och orsakar alla dessa förändringar och hur kommer världen och våra liv att se ut när stormen väl har bedarrat?

Allt detta och mer kommer vi att samtala om under en helg i syfte att:
•  se och förstå vad som sker just nu
•  se hur förändringarna påverkar dig, ditt liv och dina relationer
•  se hur förändringarna påverkar jorden och samhället i stort
för att kunna strukturera:
•  ett nytt sätt att se, vara och agera
•  ett nytt sätt att se och förstå konsekvenserna av våra handlingar
•  ett nytt sätt att skapa hållbara lösningar och relationer
•  ett nytt sätt att skapa det liv du önskar och vill ha.

Ja, helt enkelt ett nytt kraftfullt sätt att se livet i stort, med fokus på dig och ditt liv. En ny agenda som är transparant och öppen för det som är själva livet – ständiga förändringar.

Detta är ditt liv på högsta nivå – ett liv som ser, förstår och tar hänsyn till det som är det bästa för dig och för allt och alla.

Samtalet
• Under 2 dagar samlas vi för banbrytande och spännande samtal.  Vi kommer att samtala om allt från våra egna liv till livet i stort, men också  om vårt samhälle och vår jord.
• För att skapa de allra bästa förutsättningarna för ett både utvecklande och givande samtal är tiden vi träffas upplagd så att ett lugnt och avslappnande utrymme för kreativitet och nytänkande skapas.

Din och vår manual för framtiden
• Den manual som tar form under våra samtal är tänkt att sammanställas till någon form av publikation, troligen en bok som alla kan ha glädje och nytta av på vår väg in i framtiden.
• Alla som vill och som är med på våra samtal kommer dessutom att stå som medförfattare i boken och kunna beställa den till självkostnadspris.

För anmälan, pris och dagordning – Läs mer här!

Dollarphotoclub_copy_panaramka_70620801

Nostrae Vitae • Ny tid - Nytt liv

DSCF2992
Dollarphotoclub_copy_click_and_photo_70825709
2011_1011AO
1_Hannagården

Vågar du? Utmana dig själv! - Läs boken - Vägen tillbaka till framtiden

Copyright 2015 Edere AB | All Rights Reserved | Edere AB